Λύσεις — Κεφάλαιο 3 · Προετοιμασία εφαρμογής ΚΑΙ υγιεινή (σελ. 86) – ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ι Β-Γ ΕΠΑΛ

Λύσεις — Κεφάλαιο 3 · Προετοιμασία εφαρμογής ΚΑΙ υγιεινή (σελ. 86)

Απαντήσεις στις Θεωρητικές Ασκήσεις του βιβλίου.


Προετοιμασία

Ερώτηση: 1. Τι είδους προετοιμασία κάνει ο make up artist πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ; Στον εαυτό του τον χώρο και τον πελάτη;

Απάντηση:

  • Εαυτός: προσωπική υγιεινή (σώμα, στόμα, χέρια που σαπουνίζονται και απολυμαίνονται, περιποιημένα νύχια), προσεγμένη εμφάνιση και οργάνωση της δουλειάς.
  • Χώρος: καθαριότητα και τάξη, εργαλεία και καλλυντικά κοντά στο σημείο εργασίας, θάλαμος αποστείρωσης, θερμοκρασία 23–25 °C, σωστός φωτισμός.
  • Πελάτης: αναπαυτική θέση, προστασία μαλλιών και ρούχων, προετοιμασία του δέρματος (καθαρισμός, τόνωση, κρέμα βάση) και σχηματισμός φρυδιών αν χρειάζεται.

Σύνοψη: (ενδεικτική) Τρία σκέλη: εαυτός (υγιεινή, εμφάνιση), χώρος (καθαριότητα, αποστείρωση, φωτισμός), πελάτης (θέση, προστασία, προετοιμασία δέρματος).

Κριτήρια αξιολόγησης:

  • Κριτήριο: αναφορά και στα τρία σκέλη.

Υγιεινή

Ερώτηση: 2. Ποιοι είναι οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο και τα εργαλεία;

Απάντηση:

  • Πλύσιμο και απολύμανση των χεριών πριν από την εργασία, καθαρά και διπλά πινέλα (πλένονται μετά από κάθε χρήση), δεν φυσάμε την πούδρα, μπατονέτες με νερό ή καθαριστικό και όχι με σάλιο, χρήση αναλώσιμων μιας χρήσης και αντισηπτικών, θάλαμος αποστείρωσης για τα εργαλεία, πινέλα σε θήκη και όχι ακουμπισμένα οπουδήποτε, τάξη και καθαριότητα στον χώρο.

Σύνοψη: (ενδεικτική) Καθαρά και απολυμασμένα χέρια και εργαλεία, αναλώσιμα μιας χρήσης, θάλαμος αποστείρωσης, τάξη και καθαριότητα.

Κριτήρια αξιολόγησης:

  • Κριτήριο: τουλάχιστον 3 κανόνες.

Οργάνωση (πρακτική)

Ερώτηση: 3. Καθαρίστε και οργανώστε τα κουτιά φύλαξης των καλλυντικών προϊόντων του μακιγιάζ στις ντουλάπες του σχολείου. Να καταχωρείτε και να επιστρέφετε πάντα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις.

Απάντηση:

  • Πρακτική άσκηση οργάνωσης: καθαρίζονται τα κουτιά φύλαξης, τα καλλυντικά ταξινομούνται ανά κατηγορία στις ντουλάπες, και κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείται καταχωρείται και επιστρέφεται στη θέση του μετά την άσκηση.

Σύνοψη: (ενδεικτική) Πρακτική άσκηση: καθαρισμός και ταξινόμηση των καλλυντικών, καταχώρηση και επιστροφή των αντικειμένων.

Κριτήρια αξιολόγησης:

  • Κριτήριο: εφαρμογή στην πράξη.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ι Β' ΕΠΑΛ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ (PDF)